Boken som är jag

av Mattias Boström den 12 juni 2013

signerar

Sedan min bok Från Holmes till Sherlock levererades från tryckeriet har jag nästan dagligen skickat iväg något friexemplar. Till vänner som på olika sätt hjälpt mig med boken, till bokhandlare, journalister och andra som jag känner och som jag vill ska läsa boken. I de flesta fall har jag dessutom skrivit en liten hälsning i boken. Och jag kommer fortsätta ett tag till. Det är många som har hjälpt mig med research eller av andra anledningar bör få något av dessa tidiga exemplar. Själva utgivningsdatumet är ju inte förrän 21 augusti.

Jag har gjort sådant här förut. Signerat och gett bort böcker som jag varit upphovsman till. Men aldrig har jag känt det så här. Det kanske låter larvigt, men med den här boken känns det verkligen som att jag delar med mig av en bit av mig själv. Inte bara för att jag har ägnat en fyrtiondel av mitt liv åt att skriva den, utan för att den bottnar så oerhört djupt inom mig. Den här boken har sina rötter virade kring min ryggrad.

Det här är också boken som knyter ihop mina senaste 25 år, hela den tid jag intresserat mig för Sherlock Holmes. Så det kanske inte är konstigt att så många känslor väcks till liv när jag skriver dedikationer till personer som under en lång rad år följt mig och mitt nörderi. Det är egentligen först nu när jag ger bort boken som jag börjar inse vad den betyder för mig. Det är nu när andra människor läser den som jag förstår vad den här boken egentligen är.

Den här boken är jag.

 

Lämna en kommentar

Föregående post:

Nästa post: