Blunda och tänk att det är radio

av Mattias Boström den 10 juni 2013

mattias_i_sveriges_radio

Jag var med i radio idag. Jag älskar att vara med i radio. Få saker gör mig så avslappnad som att sitta i en studio med en mikrofon framför mig. Eller kanske är avslappnad fel ord. Jag är snarare på alerten och snabbare än vanligt i tanken. Men på ett skönt avslappnat sätt. Jag noterade idag att jag till och med lade mig till med någon sorts mysröst. Jag har inte lyssnat på intervjun ännu, så jag vet inte om det låter så för lyssnarna, men det var så jag upplevde det.

Tv är inte alls samma sak. Vart ska jag rikta blicken? Hur sitter jag egentligen? Skräcken för att jag ska göra något omedvetet, typ klia mig i örat eller något annat som inte direkt utgör kvalitetstelevision. Jag har verkligen fått öva mig för att känna mig bekväm framför en tv-kamera. Faktiskt har det funkat att göra många Youtubeklipp här hemma, att inse att det inte är mycket konstigare än radio. Dessutom kan jag utnyttja minspel och gester – jag försöker verkligen göra allt för att hitta fördelarna. Det är bara det att det är så mycket folk involverat vid tv-sändningar och så stora lokaler och inte alls den där mysigheten som finns i en liten radiostudio. Men om jag nu ändå skulle råka vara med i tv i samband med lanseringen av min bok i höst, kanske ska jag då bara blunda och tänka att det är radio. Fast det kommer förstås se lätt bisarrt ut för tittarna, när jag sitter där och blundar mig igenom en hel intervju.

Lyssna gärna på Sherlock Holmes-intervjun med mig ur P4 Extra: ”Han släpper bok om sitt nördiga intresse”

Lämna en kommentar

Föregående post:

Nästa post: