Pappa. Författare. Nördigt.

av Mattias Boström den 08 juni 2013

Jag har inte bloggat på över ett år. Två nödvändiga basfakta är därför på sin plats.

Sedan sist har jag fått en dotter som heter Molli, är 23 dagar gammal och så bedårande att hennes far inte vet hur han någonsin ska kunna neka henne något. Och så har jag hunnit skriva boken Från Holmes till Sherlock, men begriper inte riktigt hur jag lyckades med att få ihop de 514 sidorna på bara ett år.

Jag har blivit 42 också, men bortsett från att det är meningen med livet är det av föga vikt för den här berättelsen.

Min ståuppkarriär lade jag ned samma dag som jag började skriva boken. Till en början sa jag till vännerna att det bara var en tillfällig paus. Nu känns det väldigt avlägset. Istället vill jag fortsätta med bokskrivandet. Okej, det kanske dröjer ett tag tills att jag sätter igång med nästa bok. Efter att jag i flera år varit fullständigt självcentrerad i min tillvaro har jag nu placerat mig själv som nummer 3 i min egen prioritetsordning. Dottern och hustrun är så mycket viktigare.

Tidigare har jag mest bloggat om sociala medier, bokens framtid och ståupphumor. Kanske blir det ett och annat sådant inslag även framöver, men mest blir det nog om livet som pappa – därtill en hyfsat nördig sådan som med alla upptänkliga knep försöker få sin dotters första ord att bli ”Sherlock” – och om min nya tillvaro som författare. Visst, jag är upphovsman till en massa tidigare böcker, men författare har jag inte känt mig som. Förrän nu.

Sammanfattningsvis: Pappa. Författare. Nördigt.

Det är det som bloggen kommer handla om.

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

Mercedes S. juni 9, 2013 kl. 11:02

Ser fram emot att få läsa ”Sherlock” och få träffa Molli.
Jag menar, få träffa Molli och få läsa ”Sherlock”!

Lämna en kommentar

Föregående post:

Nästa post: