Nördnästet – äntligen gör jag en podcast

av Mattias Boström den 01 maj 2011

Jag har i flera år varit sugen på att göra en podcast. Radiomediet har alltid tilltalat mig, eftersom så mycket är möjligt att skapa där, även med en begränsad budget. Jag gillar rörlig bild också, men det är oftast förknippat med fler begränsningar, i alla fall i amatörsammanhang. Kanske är det också för att radion ligger närmare det skrivna ordet, vilket ju alltid varit ryggraden i min kreativitet.

Som vanligt när det gäller alla mina projekttankar så förverkligas det först när jag hamnar i samarbete med andra. Det blir så mycket roligare med projekt när man peppar varandra. Under senaste halvåret har jag haft en hel del att göra med Martin Krantz, som varit min privata stand up-lärare sedan i höstas och även blivit en nära vän. Även Erik Keding och David Larsson är Martins adepter. Så när podcasttanken kom på tal så föll det sig naturligt att vi fyra skulle göra den tillsammans.

Till podcasten Nördnästet kommer vi bjuda in gäster som alla brinner för något smalt, nördigt intresse. I de två första avsnitten passar vi dock på att diskutera några av våra egna nördiga sidor. Premiären handlar om min vurm för Sherlock Holmes. Lyssna gärna på avsnittet – antingen direkt på sajten eller genom att ladda ned det. Snart kommer vi även finnas för lyssning genom iTunes Store.

Det här kommer bli ett riktigt roligt projekt! Varannan fredag dyker det upp ett nytt avsnitt på vår sajt www.nordnastet.se. Däremellan diskuterar vi gärna allehanda nördigheter på vår Facebook-sida.

Här är en liten trailer där man ser hur vi spelade in första avsnittet:

Lämna en kommentar

Föregående post:

Nästa post: