SM i ordvitsar – och några ord om min nya YouTube-förälskelse

av Mattias Boström den 29 mars 2011

Förra veckan deltog jag i SM i ordvitsar. Motståndet var oerhört tufft och jag lyckades inte kvalificera mig vidare från grundomgången. Men jag var jättenöjd med min insats och det var himla skoj att få köra två minuters show för de över 200 personerna i publiken. Jag hade egentligen tänkt köra utan fusklapp, men eftersom majoriteten av de andra deltagarna ändå tänkte använda sig av sådan så tyckte jag det kunde vara okej. Speciellt med tanke på att jag skrev flera av vitsarna samma dag och kände mig lite osäker på den inbördes ordningen mellan vitsarna. Jag ville ju tajma snyggt med tidsbegränsningen (när pianisten börjar spela).

Sedan jag började skriva och framföra stand up-material i december så har jag i princip programmerat om min humorhjärna. Förut var det just ordvitsar som dominerade, men numera bygger min humor väldigt mycket på oväntade vändningar och lite mer realism. På scen ger det ofta en större humoristisk effekt än ordvitsarna. Men ibland kan det vara skönt att leka lite extra mycket med orden – och SM i ordvitsar visade sig vara ett utmärkt sådant tillfälle.

Jag passade på att spela in mig själv:

Även Mike Räsänen på Komikaze.se spelade in mig – i lite mer närbild:

Ovanstående båda filmklipp är de första jag har lagt ut offentligt på YouTube. Och när jag ändå lade upp dessa så passade jag på att göra ett av mina stand up-klipp offentligt. Det hade tidigare legat dolt och endast spridits i sociala medier-kretsar (det består av specialskriven webbnördig humor). Jag har hittills varit väldigt avvaktande med att lägga upp mina vanliga stand up-framträdanden på YouTube, eftersom jag fortfarande bara har totalt ca 15 minuter material, och det känns så trist om de som kommer och tittar på mig redan har sett rubbet på nätet.

Men nu har jag fått blodad tand vad gäller YouTube. Jag älskar min YouTube-kanal och planerar att använda den till en massa skoj. Kanske inte så mycket stand up, utan snarare en annan typ av humorklipp. Prenumerera gärna på min kanal så att du inte missar min kommande humorsatsning.

Läs mer om mina stand up-framträdanden

Ett tidigare blogginlägg om min humor (skrivet bara några timmar innan jag omvändes till att satsa på stand up)

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

Linda mars 29, 2011 kl. 9:58

Haha, sista godnatt-skämtet var bäst!

Lämna en kommentar

Föregående post:

Nästa post: