Nu förstärker jag tydligheten i mitt twittrande

av Mattias Boström den 21 augusti 2010

Min närvaro på Twitter är ständigt under utveckling. I början av året skrev jag ett inlägg om hur det är att twittra för ett företag. Mycket har hänt sedan dess. Jag har blivit alltmer involverad i olika projekt inom sociala medier-sammanhang och har mestadels använt twitterkontot @piratforlaget som avsändare för tweets om dessa saker. De som följer mig på Twitter vet att jag företagstwittrar ganska personligt. Att jag twittrar om olika engagemang utanför förlaget har inte varit något större problem.

Men i takt med att mina sociala medier-engagemang ökar blir det allt mer nödvändigt att öka tydligheten vem som egentligen är avsändare. De 140 tecknen räcker inte alltid för att skapa sådan tydlighet i enskilda tweets.

Jag kommer fortsätta att twittra personligt på kontot @piratforlaget – det är min övertygelse att ett litet företag kan skapa fler ambassadörer för verksamheten och produkterna om man visar att företaget består av människor. På kontot @piratforlaget kommer det även i fortsättningen – förutom de förlagskopplade tweetsen – bli en hel del tweets om bokbranschfrågor och sociala medier, personliga tankar om det ena och det andra, och förstås en och annan göteborgsinspirerad ordvits. Alltså ingen större skillnad mot tidigare.

När det gäller mina andra privata projekt, både ideella och affärsmässiga (om man nu kan kalla böckerna jag skriver för särskilt affärsmässiga), så kommer jag primärt att använda kontot @mattiasb för att twittra om dessa saker. Jag har sedan tidigare använt detta konto när det gäller mina egna böcker som kommer ut på andra förlag, men jag kommer nu låta det omfatta även en hel del andra sidoprojekt. Det är även på detta konto som jag mestadels kommer sköta mer privata kontakter och samtal.

Det här kommer förstås inte att hålla till hundra procent – och behöver kanske inte heller göra det. Men jag gör ett försök. Den tydlighet som jag inte alltid kan få fram i själva tweeten kan jag istället få genom att välja avsändaradressen. I många fall kommer jag retweeta mina @mattiasb-tweets från @piratforlaget – och vice versa. Men då blir det i alla fall tydligare vem som är ursprungsavsändaren – företaget eller jag som privatperson.

Den som vill kontakta mig på Twitter, eller omnämna mig i en tweet, behöver inte fundera så mycket på ovanstående. Det där kommer lösa sig efterhand. I själva verket kommer nog det mesta att bli enklare framöver.

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående post:

Nästa post: