SSWC-boken 2010: ladda ned eboken och beställ pappersboken

av Mattias Boström den 13 augusti 2010

Idag den 13 augusti utkommer SSWC-boken 2010. Längre ned i denna bloggpost finns info om hur du beställer boken. Du har också möjlighet att fritt ladda ned eboksversionen av boken, både som epub-fil och som pdf.

Jag har tidigare skrivit om arbetet med boken här på bloggen och även gästbloggat hos Hej Litteraturen!SSWC-sidan här på bloggen kan man läsa uppmaningen som gick ut till skribenterna i början av juli.

 

Bokens baksidestext:

I samband med Sweden Social Web Camp på Tjärö i Blekinge skärgård 13–15 augusti 2010 utkommer denna bok, med bidrag av många av lägrets deltagare. I en av texterna skriver Joakim Jardenberg om Rafaels fresk ”Skolan i Aten”:

”Färdigställd 1511 illustrerar den konstnärens bild av det gamla Grekland. Tolkningar gör gällande att snart sagt alla stora filosofer och tänkare från antiken är representerade, men klart är att det är Platon och Aristoteles som vandrar fram i centrum. De två vännerna diskuterar ivrigt och Platon pekar mot skyn medan Aristoteles håller sig på jorden. Deras diskussion följs av en aktivt lyssnande samling, men runt dem kokar det av aktivitet. Det lämnas inte utrymme för någon tvekan om att de är en del av ett sammanhang.

Målningen representerar för mig en tydlig bild av det som vi idag kallar sociala medier. Konversationer, i stort och smått. Samarbeten, bubblor, en helhet som är större än varje individ. Inte ett centrum utan flera centra. Överallt händer det saker, här kokar det. Ibland lättsamt och tillbakalutat, men oftare framåtlutat och deltagande.”

Detta skulle lika gärna kunna vara en beskrivning av SSWC-boken 2010. Texterna, varav många redan är publicerade på olika bloggar, är som ögonblicksbilder av konversationer – svar på redan ställda frågor, och uttalanden som väntar på reaktion. Och de utgör en del av det mångskiftande samtal på webben som faktiskt för oss människor framåt. Samlade i ett gemensamt flöde blir varje ord och tanke en del av vår utveckling.

 

Ebok:

Adam Gardefjord@gardefjord på Twitter – har lagt ned ett stort arbete på att överföra SSWC-boken till ett epub-format som fungerar i många olika slags läsare – även i t ex iPhone och iPad. Med tanke på bokens tjocklek (knappt 600 sidor i pappersboken) så har det nog smugit sig in en del fel eller formateringsmissar – vi ber i så fall om ursäkt för detta och ska försöka lägga upp korrigerade versioner av boken här framöver.

Ladda ned SSWCboken.epub – ca 8 MB (om filen skulle råka byta ändelse till .zip så kan du enkelt döpa om den med ändelsen .epub)

Om du vill veta hur du ska få in epub-filen i din läsare, så kan du få många tips via Elibs blogg eller via deras FAQ.

Pdf:

Ladda ned sswcboken2010.pdf – ca 6,5 MB (högerklicka på länken och tryck på ”Spara som…”) UPPDATERING: Det är problem med att läsa pdf-dokumentet på iPad, men jag ska försöka fixa det snarast.

 

Beställa pappersboken:

Gå till beställningssida för boken. Pris 125 kr/st. Frakt 19 kr tillkommer (och ev exp.avgift). Boken innehåller drygt 180 texter och är på 591 sidor.

{ 5 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Joakim Jardenberg augusti 13, 2010 kl. 7:20

Vill bara tipsa, i Stanza finns ett underbart enkelt sätt att ta hem både pdf och ePub-varianten.
Gå till ditt bibliotek. Klicka på Downloads och sedan Edit. Överst finns en section som jag tror heter Add by URL, typ. Klistra in adressen där och ett par sekunder senare är boken på plats.

(vill du bara ha pdf:en så är de ju ännu enklare. Klicka på länken, när den öppnats i safari kan du välja att spara till de pdf-läsare du har installerat, tex stanza)

Busenkelt, iphoneiskt.

Janne augusti 13, 2010 kl. 8:22

@jocke Hur sparar du den från Safari till Stanza när du hämtat den som pdf?

Joakim Jardenberg augusti 13, 2010 kl. 9:25
Janne augusti 13, 2010 kl. 9:41

Ah, det ser inte ut så på iPaden, men på iPhonen funkar det förstås. Tack.

Emil Ovemar augusti 13, 2010 kl. 9:57

Tackar för fin e-pub! Bra jobbat. En grejj jag märkte var att det vore fantastiskt med författarnamn brevid kapitelnamn i indexet. Om ni skulle uppdatera någon gång…

Lämna en kommentar

{ 41 trackbacks }

Föregående post:

Nästa post: