SSWC-boken har gått till tryck

av Mattias Boström den 08 augusti 2010

I fredags började F4-Print att print-on-demand-trycka SSWC-boken. När jag hade kontakt med dem vid tiotiden på förmiddagen hade de hunnit köra ut 36 exemplar av den. På fredag morgon levereras alla böckerna så att jag kan lasta in dem direkt i bagageutrymmet på twitterbuss nr 2 till SSWC.

SSWC-boken 2010 är en snabbt ihopsatt skrift med texter av mer än 180 personer, varav de flesta deltar på Sweden Social Web Camp den 13-15 augusti på Tjärö i Blekinge skärgård. Ämnesvalet var fritt – mycket av boken handlar förstås om sociala medier, men här finns även mängder av andra ämnen representerade. Jag gick ut med en allmän uppmaning om projektet på SSWC-bloggen den 5 juli, alla som ville vara med fick vara med och det fick gärna vara redan nätpublicerade texter.

Hela bokprojektet sköter jag privat, och Piratförlaget är inte inblandade i själva utgivningen. Det här var ju från början bara tänkt som en kul grej som genomfördes på några få veckor mitt i semestertiderna, men det blev faktiskt en vansinnigt intressant bok. Förlagsnamnet på boken är Bubblan Books, men något sådant förlag finns egentligen inte – det är bara jag som lattjar lite.

591 sidor blev boken på och den trycks just nu upp i en häftad pappersutgåva som kommer finnas till försäljning för hundra spänn på lägret. Det är nästan på kronan exakt vad det kostar att trycka upp boken som print-on-demand. Dessutom kommer varje bok praktiskt nog att åtföljas av en förslutningsbar 3-liters Toppits-plastpåse (köpte 21 förpackningar på Ica i Bålsta häromdagen – fyllde en hel varukorg), så att man kan hålla vätan borta under fuktiga morgontimmar eller vid eventuellt regn. Jag stoppar även med ett litet bokmärke där man kan skriva sitt namn (klassiska formuleringen ”Denna bok tillhör:”), så att vi lätt kan spåra ägaren till upphittade böcker/platspåsar.

Försäljningen av boken kommer inledningsvis att ske på tidiga fredagskvällen, antagligen vid Veidekketältet (med benägen kassahjälp av @beta75 och @malstegus och kanske fler). Och antagligen inne i tältet om det regnar. Allt det där löser sig. Håll koll på mitt twitterflöde på @piratforlaget så kommer info där. Jag fortsätter förstås sälja boken även under lördag och söndag. I första hand har jag tryckt upp exemplar så att alla deltagare har möjlighet att köpa varsitt ex, men de ex som blir över säljer jag under sena lördagen och på söndagen. Om det är fler som vill ha ytterligare ex så fixar vi det via post efter SSWC.

Tryckningen på F4-Print sker i samarbete med Uffe på Papertalk och han kommer också fixa så att det lätt går att beställa pappersboken via nätet i efterhand. Jag ska försöka se till så att det blir så billigt som möjligt, men bl a av portoskäl kommer jag inte kunna hålla priset nere på samma låga nivå som på Tjärö. Mer information om beställningsförfarandet kommer under närmaste veckan.

Någon gång under SSWC-helgen räknar jag även med att ha fått upp både pdf-version och ebok i epub-format här på sajten. Och det blir självklart gratis att ladda ned. Eboken är det @gardefjord som hjälper mig med – något som jag är enormt tacksam för, inte minst för att han är proffs på det.

Projektet med SSWC-boken har gett mig en mängd nya kunskaper. Och ännu viktigare: nya bekantskaper. Hade jag inte haft det goda självförtroendet att jag är bra på att sätta ihop böcker, ja då hade jag nog inte gett mig in på det här. Men jag ångrar det inte för en minut. Det här var riktigt roligt.

{ 4 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Maria augusti 8, 2010 kl. 10:49

Vad roligt det ska bli att läsa!

Kristina augusti 8, 2010 kl. 11:25

Hej!
Intresserad av att beställa boken. Tell me more : )

Mattias Boström augusti 8, 2010 kl. 21:13

Kristina: Jag räknar med att kunna lägga upp mer beställningsinfo om boken på torsdag-fredag.

John Ankarström augusti 9, 2010 kl. 14:33

Gillar omslaget och “bubblan books” :-)

Lämna en kommentar

{ 3 trackbacks }

Föregående post:

Nästa post: