79 steg: de första stegen

av Mattias Boström den 30 maj 2010

Häromdagen började jag räkna ned till Sweden Social Web Camp. Det var då 79 dagar kvar till detta läger för webbnördar och jag räknade snabbt ut att jag på dessa 79 dagar skulle hinna göra 79 bra saker inom sociala medier för Piratförlaget.

För att lyckas med uppgiften behöver jag dock massor med inspiration och tips. Här nedan följer de tips jag fått hittills:

 • Utvärdera några andra förlags och författares Facebooksidor för att se varför vissa är mer framgångsrika än andra. (Förslag från Malin Johansson)
 • Skapa en samlingssida på vår sajt för alla Facebooksidor, twitterkonton och bloggar som våra författare har. (Förslag från Malin Johansson)
 • Läsa rapporten ”partiwebgranskningen 2010″. Det är inUse som har genomfört en undersökning av samtliga partiers webbplatser, där de fokuserar på tillgänglighet för olika grupper.
  1. Uppfyller Piratförlaget de webbstandards som finns (om inte: har vissa kundgrupper svårt att se våra erbjudanden?)
  2. Om man som kund vill engagera sig i en av våra böcker, hur ska man då göra? Kan vi på förlaget korsbefruktas av hur ett parti engagerar sina väljare?
  (Förslag från Jakob Hammarbäck på inUse)
 • Placera ut några böcker i Gowalla på samma sätt som Gary Vaynerchuk gjort med Crush it. Det är inte så beprövat i Sverige, men kul och konversationsskapande projekt. (Förslag från Annelie Näs)
 • Ta en lunch med MediaPilot för att prata mätning av sociala medier. (Förslag från MediaPilot)
 • Upprätta Flickr-konto för Piratförlaget. (Mitt eget förslag)

Lunchen med MediaPilot blir av nu i veckan som kommer, så om inget annat hinner emellan så blir det mitt första av de 79 stegen. Jag kommer fortlöpande att rapportera här på bloggen om de olika stegen.

Har du tips på andra enkla saker som jag kan ta itu med? Om du tipsar via Twitter, lägg då gärna till hashtag #79steg – jag finns på Twitter som @piratforlaget.

{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Malin maj 30, 2010 kl. 15:51

Varför har inte Piratförlaget en egen blogg? Lite uppdateringar med kanske bilder från möten, releaser och liknande. Och info som till exempel hur många manus som inkommit under veckan, om något varit extra bra och något extra konstigt (om man kan skriva om sådant).

Förlagets vardag helt enkelt!

Mattias B maj 30, 2010 kl. 15:57

Malin: Vi har pratat mycket om det under det senaste året. Vi har hittills varit lite rädda för att den inte kommer att uppdateras tillräckligt ofta. Men jag tror att när vi väl är varma i kläderna med vår Facebooksida så kommer vi känna behovet av en blogg för att utvidga med längre texter. Gissningsvis kommer vi igång med en sådan redan till hösten. Men ingenting är slutgiltigt bestämt ännu.

Lämna en kommentar

Föregående post:

Nästa post: