Nystart för bloggen – nu även med bokblickar in i framtiden

av Mattias B den 15 juli 2009

Vanligtvis brukar sommartid innebära stiltje på bokbranschfronten. Ja, förutom det där obligatoriska författarbråket som någon nyhetsuttorkad kvällstidning blåser upp, förstås.

Men den här sommaren är annorlunda. En väldigt intressant och viktig diskussion om bokens framtid har dragits igång på nätet. Såväl inlägg som kommentarer är välformulerade och kloka, och jag lär mig vansinnigt mycket. I nästa inlägg ska jag länka ordentligt till alla vettiga saker som sagt.

Nu vill jag även själv ta steget in i diskussionen. Med en femtonårig erfarenhet från förlagsbranschen – och genom åren ur ganska olika perspektiv – så hoppas jag att jag kommer kunna tillföra något. Jag vill inte påstå att jag är den mest påläste i varenda detaljfråga, men jag vill gärna använda mig av ett sunt-förnuft-perspektiv och se hur man från förlagshåll faktiskt kan gå tillväga för att både överleva och utveckla sig.

För att kunna göra dessa inlägg kände jag att den här bloggen behövde delvis nytt utseende – tidigare har den varit helt inriktad på sådant jag sysslat med på min fritid, en liten privat skrythylla. Jag kommer dock fortsätta att försöka ha en avslappnad attityd. Visserligen tar jag böcker och läsning på allvar, men jag behöver inte vara allvarlig hela tiden för det. Mina bokblickar är lika lekfulla som de är seriösa.

Mina inlägg är öppningar för diskussioner. Det är inte säkert att jag har rätt i allt jag säger. Eller rättare sagt, jag har förmodligen käpprätt fel i många av mina gissningar om framtidens bokmarknad. Men det spelar inte så stor roll i inledningsskedet, för det är i den efterföljande diskussionen som jag tror att vi kommer någonstans och kan lära av varandra.

Lämna en kommentar

Föregående post:

Nästa post: