Nu finns "Klurigt i kvadrat" ute i butik!

av Mattias B den 04 juli 2009

Min allra senaste bok heter ”Klurigt i kvadrat” och idag såg jag den för första gången till försäljning. Alltid en lika häftig känsla!

Boken säljs inledningsvis exklusivt via endast en distributör, Pocketstället. Så det är ingen idé att börja leta efter den hos nätbokhandlarna eller ute i vanlig bokhandel. Å andra sidan kan man hitta Pocketställets hyllor på många platser, såsom i Pressbyrån och i mängder av dagligvarubutiker. Antagligen finns boken dock mest på de mer välsorterade ställena. Vid en tur in till Stockholm idag fick jag i alla fall syn på den på Pressbyrån på Centralen och i t-banan vid Östermalmstorg.

Klurigt i kvadrat

Boken innehåller 100 pussel som påminner om sudoku. Det logiska tänkandet från sudokulösandet finns kvar, men här finns också ytterligare en nivå, nämligen enkel huvudräkning. Det finns en hel del utländska böcker med den här typen av pussel och utomlands kallas det för KenKen. Även Svenska Dagbladet kör KenKen-pussel i söndagstidningen.

Jag är oerhört stolt över den här boken, mest med tanke på att jag verkligen suttit och konstruerat alla hundra pusslen för hand. Papper, penna och en något så när fungerande hjärna. Sen har jag fört in alla pusslen i datorn så att det ser snyggt ut i boken. Plus att jag har provlöst alla pusslen efteråt för att se så att angiven svårighetsnivå känns korrekt. Här finns alltifrån superenkla pussel till sådana som t.o.m. jag (som har skapat dem) behöver en timme eller två för att lösa.

”Klurigt i kvadrat” är min första bok som utkommer på Pocketförlaget. Ska bli kul att samarbeta med vännerna där!

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

Per juli 5, 2009 kl. 22:59

Grattis! Ja, det är verkligen en häftig känsla det där.

Lämna en kommentar

Föregående post:

Nästa post: