Min grönköpingska veckobladsdebut

av Mattias B den 14 februari 2009

gv_omslagFredagen den trettonde ska hädanefter bli en lyckodag. I brevlådan låg nya numret av Grönköpings Veckoblad, denna ypperliga månadsskrift som både trotsar tidens framfart och gisslar tidens tossigaste tendenser. Jag har gillat veckobladet ända sedan jag var ung, men det är först på senare år som jag verkligen börjat specialstudera Grönköpings persongalleri, språkbruk och nyhetsrapportering.

Alla skribenterna i veckobladet är anonyma. Men nu ska jag sensationellt nog avslöja identiteten på en av skribenterna i föreliggande utgåva. Jag vet att jag inte borde, men jag hoppas att det kan betraktas som ett rent amatörmisstag. Det hela gäller en notis på 31 ord på sidan 5.

Jag har länge velat få något publicerat i tidningen och gjorde faktiskt några försök förra året, som dock inte kom in. Men nu – hurra! – är 31 ord (202 tecken inkl blanksteg) i tidningen från samma tangentbord som detta blogginlägg.

Jag är stolt. Samt bockar av ytterligare en punkt på min lista över saker jag vill göra här i livet.

(Och ja, det går att klicka på bilden och förstora den, ifall någon nu vill försöka tjuvläsa notisen utan att ha köpt tidningen. Klicka här för att bli riktig prenumerant – gör gärna det! Och nej, det är inte tvåfärgstryck i tidningen även om det kan förefalla så på bilden – det är jag själv som har kladdat dit den röda ringen i datorn bara för att rikta era blickar på de 31 orden ifråga.)

gv_notis

{ 3 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Göran Johansson mars 20, 2011 kl. 22:05

Hej

Snälla, jag vill låna fotot ovan av Grönköpings Veckoblad. Situation är som följer.

Pga ofrivillig förtidspensionär så är jag föreningsaktiv filmare för att främja patienträttigheter. Grönköpings Veckoblad har hälsat att jag får förlägga handlingen i min humor till deras utgivningsort. Därför behövde jag en bild av tidningen till eftertexterna. Och jag fann din bild användbar. Men om du begär betalt så är det enklare för mig att ta med kameran till bibliotek och där ta motsvarande bild själv.

vänliga hälsningar
Göran Johansson

Mattias Boström mars 21, 2011 kl. 22:08

Hej Göran!
Du får gärna använda fotografiet. Helt utan betalning förstås.
Hälsningar,
Mattias

Göran Johansson mars 28, 2011 kl. 18:10

Tack så mycket. Jag uppladdade nyss ”Osynlig lösning” på den här adressen
http://vimeo.com/21519127
Jag räknar med att den inom en månad även ska finnas uppladdad av en person hos patientorganisationen RSMH. Dessutom ska jag skicka mpg2-fil till de föreningsdrivna lokal-TV-stationer som finns i många kommuner. Dessa TV-stationer ger tillsammans många tittare, mångfaldigt fler tittare än internetuppladdning brukar ge. Reklamfrasen till mina distributörer är ”Farsen är igång när Grönköpings psykiatriläkare lyckas göra en av sina patienter osynlig”.

Lämna en kommentar

Föregående post:

Nästa post: