Sherlock Holmes dag den 30 maj

av Mattias B den 04 februari 2009

Det svenska Sherlock Holmes-sällskapet, The Baskerville Hall Club of Sweden (BHC), håller som bäst på att planera inför Sherlock Holmes dag. Conan Doyle skulle ha fyllt 150 år den 22 maj och till hösten dyker det upp inte mindre än två Hollywood-filmer om mästerdetektiven på biograferna. Samtidigt firar BHC 30-årsjubileum, så vad kan passa bättre än en specialdag om Sherlock Holmes för allmänheten.

Datumet är satt till pingstafton, lördagen den 30 maj (obs! flyttat – ny tidpunkt kommer snart). Exakta tider återkommer jag till, men troligen blir det kl 13-17. Lokalen är nu bokad och är en samlingslokal på Södermalm som heter Pumpan, adress Färgargårdstorget 1. Programmet är inte klart ännu, men det kommer att bli föredrag och paneldiskussioner med några av Sveriges främsta Holmes-kännare. Boka in dagen i almanackan redan nu och följ bloggen här för närmare information längre fram.

Lämna en kommentar

Föregående post:

Nästa post: