Två länktips om stand up: Komikaze och Mats Andersson

av Mattias Boström den 01 januari 2011

Jag skulle vilja tipsa om två av de ständigt uppdaterade sajter som jag haft störst nytta av under mina första månader på väg mot att bli stand up-komiker.

Komikaze.se skriver klubbvärden och stand up-komikern Mike Räsänen om väldigt mycket som händer i svenska stand up-världen, inte minst på rookiefronten. Självklart är mycket av materialet kopplat till Mikes egna klubbar och arrangemang, men lika mycket handlar om annat stand up-relaterat – intressant för både stand up-älskarna och komikerna själva. Här har jag t ex läst bakåt i de senaste årens rapporter från nybörjartävlingen BungyComedy, för att själv vara lite förberedd inför mitt deltagande till våren. För den som redan slagit in på stand up-banan finns här även möjlighet att betala en liten slant för att få tillgång till medlemssidorna, där det finns gott om uppdaterad information om alla Sveriges stand up-klubbar och annat som är bra för rookies att känna till.

Mats Andersson är stand up-komiker och driver bl a Garva Comedy Club i Malmö. Ända sedan han debuterade i februari 2007 har han skrivit om sina gig – vad som varit positivt och negativt och vilka lärdomar han dragit. För mig som är ny i stand up-världen är det både nyttigt och inspirerande att så här i efterhand – och så detaljerat – kunna följa en komikers första fyra år och över 280 gig.

På Twitter återfinns Mike som @KomikazeMike – och Mats heter @standupmats.

(Bilderna har jag lånat från respektive sajt.)

Läs gärna även mer om min egen stand up-bana.

Lämna en kommentar

Föregående post:

Nästa post: