Nytt utseende på bloggen

av Mattias Boström den 26 juni 2010

För ungefär ett år sedan gjorde jag om min blogg och började skriva mer aktivt om bokbranschen. För att ytterligare förstärka detta döpte jag då om bloggen till ”Bokblick med Mattias Boström”.

Sedan dess har det hänt ganska mycket. Jag har blivit alltmer aktiv inom sociala medier, något som har avspeglat sig tydligt på bloggen. Dessutom har jag börjat skriva aningen mer personliga inlägg och kommenterat både aktuella och inaktuella företeelser. Jag skriver fortfarande en hel del om böcker och bokbranschen, men Bokblick-namnet har börjat bli lite missvisande. När jag idag gjorde om på bloggen så fick dess nya namn bli kort och gott ”Mattias Boström”.

Anledningen till uppfräschningen är att bloggen började bli lite svåröverskådlig. Eftersom jag bloggar inom ganska olika ämnen ville jag få till ett menysystem där läsaren lätt kan välja ut de inlägg som är av intresse. Det här är något som jag kommer jobba ännu mer med under sommaren. Speciellt kommer jag förbättra och förtydliga kategoriseringen av inläggen.

WordPress-temat som jag har valt för det nya utseendet heter Thesis och är extremt mångfacetterat. Jag kommer efterhand laborera med dess många funktioner och göra bloggen allt bättre till utseende och användbarhet. Kommentera gärna om du har idéer som jag skulle kunna tillämpa.

Tack till Roger, Hans, Niklas och ni andra som hjälpte mig att få ordning på bloggen och allt bakomliggande kodtrixande!

{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

P.O. Arnäs juni 27, 2010 kl. 1:05

Snyggt!

Hur är det med Thesis? Kan man göra alla anpassningar via admin-gränssnittet eller behöver man gräva själv i CSS/PHP? Temat kostar ju dock en slant…

Mattias Boström juni 27, 2010 kl. 1:31

P.O.: Thesis i kombination med OpenHook gör att man slipper ge sig in i php och css. Åtminstone som jag har förstått hittills. Men kolla gärna med @hans_g på Twitter – han har bättre koll än jag. Av vad jag själv har sett så kan man dock göra mängder av inställningar i admin-gränssnittet. Mycket mer än jag någonsin sett på ett wp-tema.

Lämna en kommentar

Föregående post:

Nästa post: