Sherlock Holmes dag: planering pågår

av Mattias B den 28 februari 2009

Jag var häromkvällen på möte med den arbetsgrupp inom The Baskerville Hall Club of Sweden som jobbar med Sherlock Holmes dag. Evenemanget kommer gå av stapeln på pingstafton 30 maj kl 13-17 (obs! flyttat – ny tidpunkt kommer snart) i samlingslokalen Pumpan på Södermalm. Hela tillställningen är öppen för allmänheten.

Om allt går som det ska så blir ämnena för dagen följande – men med stor reservation för ändringar:
* Den viktorianska klädedräkten i Holmes-historierna
* Paneldebatt: ”Vad har Sherlock Holmes att erbjuda läsare idag?”
* De sherlockianska myterna avmytologiseras
* Paneldebatt: ”Vad får man egentligen göra med Sherlock Holmes?”

Sistnämnda är ett riktigt aktuellt ämne med tanke på att det nu ryktas om att Guy Ritchies kommande Holmes-film med Robert Downey Jr i huvudrollen kommer att innehålla en del hintar om ett väldigt, väldigt nära förhållande mellan Holmes och Watson.

Lämna en kommentar

Föregående post:

Nästa post: