Tack alla norska sudokulösare!

av Mattias B den 26 januari 2009

Jag hörde från förläggaren Kristoffer igår att det även i Norge är fortsatt efterfrågan på sudoku. Så nu ville norska förlaget Lille Måne, som för flera år sedan gav ut Stora sudokuboken i Norge, även ge ut Sudoku – 200 pussel och Svart bälte i sudoku – 200 pussel. Superkul! Så fort jag har fått tryckta exemplar av dessa lägger jag förstås in omslagen och uppgifter i bibliografin (som innehåller fakta om alla böcker jag skrivit eller medverkat i).

Och tack till er som i tidigare kommentarer har tipsat mig om vilken typ av sudokubok som vore önskad om vi gör någon ny! Det är mycket värdefullt. Fortsätt gärna kommentera om sudoku – det är bara bra att kunna pejla det aktuella läget.

En annan sak som jag undrar över: vad finns det för andra önskemål om pysselböcker (dvs sådana böcker som man får kladda i)? Korsord, IQ-problem, ordgåtor? Eller något helt annat?

{ 3 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Kristina januari 26, 2009 kl. 23:13

Här i Danmark säljer de ett slags målarböcker överallt med s.k. mandalas i, har aldrig sett dem i Sverige men här finns de verkligen i varenda bokaffär. Det är cirklar som i sin tur är uppdelade i en massa små fält – tänk kyrkfönster! Att sitta och färglägga dem ska visst ge en meditationsliknande, lugnande känsla. Har bara sett mandalaböcker för barn, det finns för olika åldersgrupper och med djur eller bara vackra mönster. Sidorna är perforerade så när man är klar kan man riva ut och skicka som ett fint kort till någon eller hänga på väggen.
Har inte testat men gillar idén och i mina ögon ser de abstrakta mönstren rätt lockande ut även om de nu ska vara för barn. Kanske slår till på en bok innan jag far hem…

Kristina januari 26, 2009 kl. 23:17

aha, nu vet jag mera.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mandala

Mattias B januari 26, 2009 kl. 23:34

Mycket intressant! Hade ingen aning om denna utgivningsnisch. Det ska jag kika närmare på. Skönt att ha tentakler över hela världen i vänskapskretsen. (Hela världen = Danmark)

Lämna en kommentar

Föregående post:

Nästa post: