Från blogg till hembygdstidning

av Mattias B den 22 januari 2009

I början på sommaren förra året var jag och tittade på en gammal mur i Solna. Hela historien om varför jag ville se den och vad jag sedan fick beskåda hittar man i ett inlägg på min blogg Svenska Panoptikon. Inför besöket gjorde jag en del research, bland annat den ytterst viktiga komponenten att ta reda på var sjutton muren egentligen låg. De bästa experterna på sådant är hembygdsföreningarna. Sålunda tog jag kontakt med dylik i Solna och blev mycket vänligt bemött. Tack Nina för hjälpen!

Historien kunde ha slutat där. Men Solna Hembygdsförening ger ut en intressant och välredigerad tidning som heter Charlottenburgsbladet. Och i denna publikation ville de gärna i oktobernumret 2008 införa mitt blogginlägg, men nu i skepnaden av en artikel. Jag måste säga att det ser riktigt tjusigt ut! Hade jag inte vetat om det hade jag aldrig anat att texten härstammade från en blogg.

På bilderna nedan syns dels framsidan på numret, dels uppslaget med min artikel. Alltid lika roligt att bli publicerad – jag är mäkta stolt. Och för er som har vägarna förbi Karolinska Institutet i Solna, missa inte att kolla in Ryssmuren!

charlottenburgsbladet_framcharlottenburgsbladet_uppslag

Lämna en kommentar

Föregående post:

Nästa post: