Jag standup-debuterar på Skrattarå Comedy Club

av Mattias Boström den 11 december 2010

Onsdag 15 december gör jag mitt allra första framträdande som standup-komiker – på Skrattarå Comedy Club i Årsta. Jag har stått på scen många gånger förut, speciellt under spexåren på 90-talet, men inom standup är jag helt grön.

Jag har blivit tilldelad 3-4 minuter för mitt framträdande. Mitt inrepeterande av dessa minuter har till stor del handlat om att killa mina darlings för att komma ned till tidsbegränsningen. Ett angenämt problem i och för sig – att ha för mycket material – men det är enormt svårt att som nybörjare ha känsla för vad som egentligen funkar bäst på scenen. Nåja, jag kommer nog få en del chanser under våren att justera materialet. Lägga till och dra ifrån.

Jag har fått många önskemål från vänner och bekanta att jag ska filma mitt gig och lägga upp på YouTube. Och ja, jag kommer förmodligen filma, både det här giget och flera kommande. Men jag säger redan nu att det kommer dröja ett tag innan jag lägger upp det på YouTube. Förmodligen blir det först om ett halvår som jag lägger upp något klipp.

Jag är ju upplärd inom sociala medier-världen att ALLT ska upp på YouTube, så det här känns ytterst svårt för mig. Och jag är ju en person med stort bekräftelsebehov, så jag vill förstås att alla mina vänner ska kunna se mig på nätet – speciellt om det går bra på giget. Men eftersom jag till stor del kommer använda samma skämt på olika klubbar det närmaste halvåret – plus i en viktig standup-tävling – så vågar jag inte riskera att bränna skämten, om delar av publiken skulle få för sig att googla mig inför en föreställning. Speciellt när ett sådant kort klipp i själva verket skulle omfatta hela min repertoar hittills. Överraskningseffekten är så enormt viktig i vissa av mina skämt. Och speciellt i tävlingen så räknas varje skratt.

Om några månader kommer jag ha jobbat fram fler standup-rutiner. Då kommer det att kännas mer okej att lägga upp något treminutersklipp på nätet. Och kanske kommer jag innan dess köra någon liten teaser med typ 30 sekunder ur mitt material. Jag hoppas att ni har förståelse för mitt agerande. Tro mig, det bär mig emot.

{ 3 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Desirée december 15, 2010 kl. 12:44

Lycka till idag :D

Linda december 24, 2010 kl. 15:29

*★ God Jul★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
•。★ *** ★ 。* 。
° 。 ° ˚* _Π_____*。*˚
˚ ˛ •˛•*/______/~\。˚ ˚ ˛
˚ ˛ •˛• | 田田|門| och Gott Nytt År önskar Linda&Magnus

Mattias Boström december 25, 2010 kl. 20:19

Desirée: Ett senkommet tack! Och det gick ju riktigt bra! :-)
Linda och Magnus: Tack för denna fint illustrerade julhälsning! God fortsättning till er båda!

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående post:

Nästa post: